Početna

0 proizvoda - 0 din
Nemate proizvoda u Vašoj korpi

0

Tel: 011/406-1052

Zbog tehnickih problema 
na sajtu, moguće je poručivati 
samo putem telefona i maila
Telefon : 011 406 1052
E mail: kontakt@korpica.rs

Kineski lampioni za 190 din! Pustite ih u vazduh i uživajte u pogledu ka nebu!

Budi prvi koji će dodati recenziju za ovaj proizvod

Dostupnost: Na stanju

Special Price: 190 din

Bela
190 din
Narandžasta
190 din
Žuta
190 din
Crvena
190 din
Plava
190 din
Naruči telefonom:
011/406-1052

Dostava

Više pogleda

Quick Overview

Kineski lampioni za 190 din! Pustite ih u vazduh i uživajte u pogledu ka nebu!


Čuveni kineski leteći lampioni pojavljuju se često u filmskoj industriji čime su postali simboli nade i romantike. Ovi lampioni su prvi baloni na svetu koji su leteli zahvaljujući zagrejanom vazduhuPrema legendi, veliki kineski strateg i general Liang je ovaj metod upotrebio kao vojnu signalizaciju. Tek u 13. veku, za vreme vladavine dinastije Juan ovi svetleći baloni od pirinčane hartije i bambusove trske su postali popularni i počeli da se upotrebljavaju na festivalima. U Kini imaju naziv „nebeske sveće“ ili „vatreni baloni“ i običaj je da se pre puštanja lampiona zamisli želja. Danas se najviše upotrebljavanju za kinesku Novu godinu koja se slavi krajem januara ili početkom decembra u zavisnosti od preklapanja solarnog i lunarnog kalendara. Izvan Kine, dečiji karnevali i različiti svetski festivali počeli su da primenjuju ovu praksu.Tajvan svake godine organizuje veliki festival posvećen isključivo svetlećim lampionima. Na Tajlandu se veruje da kada osoba ima problem treba da pusti ovaj lampion i sve brige će prosto odlepršati u vazduh. Leteći lampioni stekli su ogromnu popularnost i u Portugalu, Rusiji i Iranu. Zbog zabrinutosti za prirodu i postojanja opasnosti od požara, u poslednje vreme se radi na promeni materijala i razvijanju modernijih lampiona kako bi se negativni efekti umanjili. Međutim, uprkos činjenici da se koriste već vekovima, od kraja prošlog milenijuma neke zemlje su počele da zabranjuju ove leteće objekte jer je procenjeno da predstavljaju opasnost po avionski saobraćaj. Danas je upotreba letećih lampiona kažnjiva zakonom u Brazilu, Holandiji, Austriji, Nemačkoj, Argentini, Čileu, Španiji, Vijetnamu, ali i pomalo ironično u nekim delovima Kine.

 • Dostupne boje: bela, narandžasta, žuta, crvena, plava
 • Slanje se vrši Post Expresom na kućnu adresu uz snošenje troškova od strane kupca 
 • Lično preuzimanje na adresi Ivankovacka 25/3, prvi sprat, Beograd
 • Radno vreme: radnim danima od 10:00 h do 18:00, subotom od 10 do 14 h 
 • Informacije na tel: 011/406-1052
 • Za kupovinu proizvoda sistem ne šalje vaučere, prilikom ličnog preuzimanja dovoljno je doneti dokaz u vidu koda upisanog na telefonu/papiru ili bilo kakav dokaz o uplati
Detalji o prodavnici

Wish Maker je web prodavnica koja se bavi prodajom i distribucijom široke palete proizvoda! Najzanimljivi gedžeti, stvari za kuću, stvari za kuhinju, home / dekor proizvodi na jednom mestu! Posetite nas!

Radnim danima od 10h do 18h Ivankovacka 25, stan 3, prvi sprat, Beograd

Radno vreme

Radnim Danima od 10h do 18h
Pitanja i odgovori
Pitanja i odgovori

 • Country:
 • Босна и Херцеговина
 • Канада
 • Srbija
 • Svakog dana nove ponude u vašem inboxu!